HET TEAM

Isala

Isala is een topklinisch ziekenhuis dat zich naast het uitvoeren van eigen onderzoek steeds meer bezighoudt met uitgebreide studies, zoals het FreeStyle Libre Register. Isala is gevestigd in Zwolle.
Prof. Dr. H.J.G. Bilo (internist), Hoofd onderzoeker
J. Dille (Manager Innovatie en Wetenschap), Project manager
M.J. Fokkert, Onderzoeker
S. Abbes, Medisch analist
J. Braakman, Data Manager

de Research Manager

de Research Manager is specialist in oplossingen voor onderzoek en registraties. In de FSL registratie wordt met behulp van de tool Data Management de benodigde gegevens verzameld.

Zilveren Kruis

Zilveren Kruis wil waardevolle innovaties stimuleren. Daarom ondersteunen we dit onderzoek naar de Freestyle Libre samen met Isala en Diabetesvereniging Nederland. Op termijn hopen we met de informatie uit dit register het wetenschappelijke bewijs te kunnen leveren dat opname in de basisverzekering mogelijk maakt.

Diabetes Vereniging Nederland

Patiëntenorganisatie DVN strijdt voor goede zorg en een leefbaar leven voor iedereen met diabetes. DVN is nauw betrokken geweest bij het onderzoek naar de validiteit van de FreeStyle Libre. DVN gelooft dat innovatieve manieren van bloedglucosemonitoring, zoals de FreeStyle Libre, de kwaliteit van leven van mensen met diabetes enorm kunnen verhogen. DVN maakt zich er hard voor dat deze innovaties, mits betrouwbaar, ter beschikking komen van die mensen met diabetes die er aantoonbaar baat bij hebben.

Stichting Basisstructuur Innovatief Diabetes Onderzoek (BIDON)

De FreeStyle Libre register vindt plaats onder governance van de Stichting Basisstructuur Innovatief Diabetes Onderzoek (BIDON).